GVD 2010/2011

Vážení příznivci našeho webu,
od dnešního dne vstoupil v platnost nový GVD, který s sebou přinesl i změnu oběhů hnacích vozidel. Proto i ve všech dostupných sekcích našeho sledování naleznete k dispozici nové tabulky a oběhy. I přestože se na první pohled může zdát, že se naše sledování zúžilo, je tomu právě naopak. Došlo pouze k úpravám, kterými jsme se snažili sjednotit veškeré informace.

Asi nejpodstatnější změnou na první pohled je umístění textových verzí oběhů jednoho DKV do jednoho dokumentu. Nyní tak například všechny oběhy DKV Brno naleznete pod položkou Oběhy DKV Brno. Snažili jsme se také u velkých skupin lokomotiv (jako např. řada 363 DKV Brno) sloučit sledování do co nejméně dokumentů tak, aby uživatel měl k dispozici nasazení v co nejpřehlednější formě. Pod DKV Brno tak pro řady 362 a 363 nyní naleznete následující tabulky nasazení: TS 301, TS 302 / 303 / 304 a TS 305 / 306 / 307 / 308.

Změny se dočkaly i některými uživateli oblíbené "hezké odkazy". Pro přístup do nových dokumentů je nově využívána služba jdem.cz, které více vyhovuje našim potřebám. Pro přístup k tabulkách nasazení tak stačí zadat depocislots.jdem.cz. Tedy například brno301.jdem.cz, praha701.jdem.cz, bohumin741.jdem.cz. Pro přístup k formuláři rychlého nasazení funguje odkaz vlozit.jdem.cz. Pro přístup k oběhům funguje odkaz ve tvaru depoobehy.jdem.cz. Například brnoobehy.jdem.cz.

Poslední změnou, kterou bych zde chtěl představit, jsou tzv. Seznamy výkonů. Jedná se o zjednodušené verze oběhů. V záhlaví této tabulky jsou uvedeny jednotlivé dny týdne (1 = pondělí). V prvním sloupečku jsou uvedena čísla všech vlaků, které  vede příslušná řada hnacích vozidel daného DKV. Lze si tedy podle záhlaví a příslušného řádku dohledat, v jaké turnusové skupině a v jakém turnusovém dni se daný vlak v daný den nachází. Tato varianta může být rychlejší pro vyhledávání oběhů hnacích vozidel na konkrétních výkonech. V této pomůcce však nejsou zohledněny státní svátky, u kterých bývají oběhy hnacích vozidel uzpůsobeny podle speciálních oběhů.

Záznamy z předchozích let jsou dostupné v z Archivu, který naleznete v pravé části této stránky. Oběhy a nasazení z GVD 2010/11 naleznete konkrétně v dokumentu Archiv 2010.

Na závěr tohoto článku bych chtěl velmi poděkovat všem spolupracovníkům tohoto webu, kteří se perfektně starají o naplnění tabulek aktuálními daty, a bez kterých by tabulky zely prázdnotou. Poděkování patří také všem, kteří spolupracovali při vytváření podkladů pro nový GVD, a kteří se starají o chod tabulek. Díky nim všem bude moci 17. prosince 2010 "oslavit" Sledování hnacích vozidel 3 roky své existence.

Pro všechny, kteří se zatím nezapojili do našeho sledování a měli by chuť, mám dobrou zprávu... je strašně jednoduché se zapojit - napište na e-mail danone39@gmail.com a už se nějak dohodneme. Každá spolupráce je vítána!

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Krásně jsi to napsal,náčelníku:-).Až mi slzička ukápla:-)

Unknown řekl(a)...

Chybí mi oběhy řady 814,810 v okolí Nymburku,Mladé Boleslavi.

Anonymní řekl(a)...

Vláďo, zkus ještě napsat Ježíškovi :-). Tyto stránky neslouží ke zveřejňování všech oběhů v celé ČR, nýbrž ke SLEDOVÁNÍ. A protože nikdo neprojevil záje o sledování tebou uvedených strojů, nic takového tu nesledujeme

Anonymní řekl(a)...

Super stránka,jen mi tu chybí nasazení plzeňských ES 363/362.

Anonymní řekl(a)...

Plzeňská esa? Při těch výlukách, přes který jezděj by v nich byl stejně guláš...